Cursusaanbod

De beste sprekers, de juiste kennis!

Frauderisicofactoren (verplichte cursus NBA)

Frauderisicofactoren (verplichte cursus NBA)

Doel van de training is de bewustwording van de accountant te vergroten van hetgeen het maatschappelijk verkeer van de accountant verwacht te aanzien van fraude (risicofactoren). Daarnaast is aandacht voor het vergroten van het begrip van de accountant aangaande fraude en frauderisicofactoren een belangrijk item. 

De training Fraude duurt één dag (6 PE-uren) en bestaat uit een kennisdeel en een toepassingsdeel. De training dient te worden geleid door een inhoudelijk trainer en een gedragstrainer. De maximale groepsgrootte is 20 deelnemers.

Topics cursus Frauderisicofactoren

  • een boeiend theoretisch kader, weergegeven in een zelfstandig leesbare slidedeck die tevens als praktische handout dient
  • rollenspelen (inclusief observatieopdrachten)
  • oefeningen en opdrachten op basis van aangereikte (theoretische kennis)
  • door de trainers op de dag zelf bijgehouden highlights en best practices (maatwerk)

Spreker: Nicole den Hartigh (fraudespecialist)

Nicole is directeur-bestuurder bij Stolkwijk denHartigh, governance en  onderzoek specialisten. Zij is daarnaast lecturer (Fr)auditing aan de Erasmus School of Accounting en Assurance (ESAA) in Rotterdam. Nicole heeft zich de afgelopen jaren beziggehouden met wetenschappelijk onderzoek naar voor fraude onderzoek benodigde competenties. Haar nieuwste boek - Frauditing 2.0 - komt eind 2018 uit. Zij doet dagelijks aan waarheidsvinding op basis van feitenvergaring, een mensgericht vak. Dat is niet alleen haar professie maar vooral ook haar grote liefhebberij!

Haar lijfspreuk is dan ook: Homo facit differentiam (de mens maakt het verschil). Ze is auteur van boeken en vak gerelateerde artikelen en is de grondlegger van Frauditing.

Programma

Starttijd Eindtijd Programma
08.00 08.30 Inloop
08.30 10.20 Training frauderisicofactoren deel 1 (theorie / kennis)
10.20 10.30 Koffiemoment
10.30 12.30 Training frauderisicofactoren deel 2 (praktijk / toepassing)
12.30 13.00 Lunch
13.00 14.45 Training frauderisicofactoren deel 3 (theorie / kennis)
14.45 14.55 Koffiemoment
14.55 16.00 Training frauderisicofactoren deel 4 (theorie / kennis)

Accreditatie 

De training ‘Frauderisicofactoren’ mag alleen worden verzorgd door een door de NBA geaccrediteerde instelling. Als samenwerkingspartner is TLA, Advies BV één van de aanbieders waarvan het cursusmateriaal door het NBA is geaccrediteerd.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 05-06-2019 • 8:30
Einddatum 05-06-2019 • 15:15
Max. deelnemers 20
Prijs per persoon €445.00
Locatie Abe Lenstra Stadion (Heerenveen)